Спряха неочаквано дясната ръка на Божков в Гърция СНИМКА

Българският магнат, арестуван в миналото за участието в престъпна организация, е бил спрян от гръцките власти при опит да влезе в страната

Български магнат, арестуван в миналото за участието в престъпна организация, е бил спрян от гръцките власти при опит да влезе в страната през летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина. Това съобщават местни медии.

Мъжът, назован само с инициалите А. И. Т., пътувал заедно със сина си Р. Т., който бил пуснат в Гърция, тъй като за него нямало информация, забраняваща влизането му в страната.

В момента гръцките власти опитват да установят контактите, които спреният българин има в Гърция, както и къде в страната е смятал да отседне.

Инициалите на недопуснатия в Гърция българин съвпадат с името на Александър Тумпаров, който бе арестуван през 2020 г. след разследване на Интерпол и освободен под гаранция срещу рекордна за България сума от 1,5 млн.

Александър Тумпаров

Тумпаров е приближен на хазартния бос Васил Божков. Известен е най-вече като управител на „Еврофутбол“ и член на надзора на футболен клуб „Левски“.

Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, създадена с цел избягване плащането на над 550 млн. лв. данъци и такси за лотарийни игри, ръководена от Васил Божков.

Александър Тумпаров е сочен за дясната ръка на Божков в хазартния бизнес.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене