Интензивен трафик на ГКПП Кулата

Интензивен е трафикът на границата ни с Гърция, Сърбия и Румъния, съобщават от „Гранична полиция“.

Границата с Гърция:

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за леки и товарни автомобили на изход и на вход.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия:

Трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за леки автомобили на изход.

Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За  да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Границата с Румъния: 

Трафикът е интензивен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове за леки и товарни автомобили на вход и изход.

До 18.08.2023 г. Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31.08.2023 г.  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница’ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Република Северна Македония: 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция:

Трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход и изход за леки автомобили.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене