Ужас в Югозапада! Майка закара бебето си с пяна на устата в болницата

4-месечно бебе от Бобов дол е донесено от майката на ръце в детско отделение на общинската болница в Дупница с пяна на устата. След като е прегледано, по спешност е транспортирано за лечение в София.

Майката съобщила пред лекарите, че е лекувала детето си вкъщи с лекарства, които тя е употребявала при настинка. От детско отделение отказаха коментар по случая с мотива, че нямат право да дават информация за пациентите.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с д-р Методи Попов, който работи в инфекциозно отделение и голяма част от пациентите му са деца от няколко месеца до 18 г.

Ето какво заяви той: „Не мога да кажа нещо конкретно за случая, но принципно медикаменти за възрастни не се дават на деца, особено на бебета. Лекарства от рода на парацетамолите или аналгетици се изписват от педиатър. Той определя каква доза да се дава на детето, в зависимост от килограмите му.

Ако дозата е за възрастни, детето може да получи токсично увреждане на черния дроб. Пяната, която е излизала от устата на детето, може да се дължи и на гърч от високата температура. Не се учудвам, че може да са давани лекарства на бебе за възрастни.

Наскоро майка беше дала на 3-месечно бебе вместо мляко да яде вафла. То беше получило преплитане на червата е беше закарано по спешност за операция в София.

Апелирам към майките при здравословен проблем на децата им веднага да ги водят на преглед при педиатър, а не сами да им „изписват“ лекарства“, заяви д-р М. Попов и продължи:

„В момента в инфекциозно отделение на болницата в Дупница е почти пълно от пациенти, повечето от които са деца с чревен вирус. Преди това те са били на море. Оттам идва вирусът в града ни”, заключи д-р Попов.

/struma.bg, сн: архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене