Днес над Западна и Централна България ще е облачно

На места ще има краткотрайни валежи

Днес по-значителни временни увеличения на облачността ще има главно над Западна и Централна България, където на места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 26°. През нощта срещу сряда ще завали и на изток.

В планините ще има по-значителни временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по-най-високите части – от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 33 мин. и залязва в 20 ч. и 27 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 54 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 8 мин. и залязва в 20 ч. и 29 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние. /НИМХ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене