Туроператор: Определено има коментари относно качеството на храната в ол инклузива у нас

По-голямата част от българските туристи се опитват да организират почивката си сами. До туроператори се стига след един или два неуспешни опита за организиране на почивка. Туроперат  орите и агентите са използвани по-скоро като консултанти. Това каза туроператорът Светла Тагарева с корени от село Пирин.

Тя обясни, че юли и август са месеци във високия сезон и са най-предпочитаното време за почивка и е нормално цените през този период да са по-високи, отколкото през крилата на сезона – май, юни и септември. В същото време през август доста места по българското Черноморие предлагат оферти в последния момент с намаление и хората, които нямат резервация, могат да се възползват от по-ниски цени.

Туроператорът обясни, че ол инклузив туризмът не е особено предпочитан през тази година. „При нас 60% търсят ол инклузив, но другите 40% категорично отказват настаняване с ол инклузив на българското Черноморие и избират малки семейни хотели, които им предлагат опцията или само със закуска, или места без изхранване. Получаваме обратна връзка от нашите клиенти и установяваме, че като цяло тези, които са избрали настаняване без изхранване и са избирали сами заведенията за хранене, са доволни от хотелската база и предоставените им услуги. Тези, които са избрали ол инклузив, до голяма степен също са доволни, но определено с коментари относно качеството на храната. Т.е. отново, за поредна година получаваме негативи за това какво се случва на място с изхранването“, обясни Светла Тагарева.

Светла Тагарева подчерта, че националният бюджет за реклама на туризма е от съществено значение. Бюджетите на съседните ни Турция и Гърция са десетократно по-големи от нашия, обясни тя. „Ние като дестинация, дори да имаме по-добри условия, по-добри плажове или да предложим нещо доста по-ексклузивно като услуга, в крайна сметка тя не достига до крайния потребител, защото тези бюджети за реклама ги нямаме. От друга страна, българските хотелиери, които трябва да рекламират своя продукт като частни лица и собственици, го правят по коренно различни начини и дори и те след Covid-19 намалиха доста бюджетите си за реклама, защото разчитат на постоянните си клиенти. Така дестинация „България“ остава винаги някъде в периферията. В съзнанието на българския турист се наслагват едни прекрасни картини от Турия и Гърция с едни чисти води и безкрайни плажове, което не означава, че в България ние нямаме и прекрасни плажове, и прекрасни хотели, и места за настаняване“, посочи туроператорът.

Като богатство на ресурсите България има много повече какво да покаже, смята тя. „Но за съжаление, когато до европейските туристи не достига адекватна реклама, която да ги привлече и да ги грабне, България остава в дъното на класациите за летни дестинации“, добави Светла Тагарева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене