Думите изречени от родителите на Дебора дълго време ще ехтят в ушите на българите!

Вълна от мирни протести заля страната в знак на съпричастност към драмата на 18-годишната Дебора от Стара Загора. А ето каква е реакцията на близките на пострадалото момиче.

Ивелина, майката на Дебора:

-Здравейте на всички. Изключително съм развълнувана и може би няма да успея да кажа всичко това, което предварително бях решила да кажа тук. Първо, големи благодарности, не се чувствам сама, имам всички вас. Най-важното към този момент – току-що ми беше дадена информация, че Деби в момента гледа и каза: „ Не съм очаквала толкова голяма подкрепа”.

Единственото, което искам да кажа сега тук, нека всички да защитим децата си, нека никой да не бъде повече клан в  домашните си условия, в дома си. Благодаря на всички! Наистина, развълнувана съм, не мога повече, не знам  какво да кажа. Благодаря ви.

 Красимир бащата на Деби:

-Благодаря на всички, които са тук, и не само тук в Стара Загора, ами в цяла България и от други точки на Европа може би. Дебора не е искала да става известна и може би не по този начин. Тя е като всяко едно нормално младо момиче с мечти и жажда за живот, но някой реши да и отнеме тази възможност да живее. Този някой трябва да поеме отговорност с цялата тежест на закона. Аз не съм наясно какви реформи трябва да бъдат направени, но вие всички- гражданското общество на България, което е много силно, всички заедно можем да постигнем нещо повече за в бъдеще да не се случват такива нелепи неща. Благодаря ви още веднъж на всички. Благодарим всички, благодарим.

Ивайла Бакалова, носителка на титлата „Мис България“:

– Искам да кажа само няколко думи. Не съм тук като Мис България, мисля, че тук няма никакво значение. Тук съм като майка, като жена и като част от тази държава. Това, което се е случило, е недопустимо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене