След събора на Попови ливади – добри новини!

Получихме две снимки от хора посетили мястото на събора в с. Попови ливади вечерта след събитието. Хиляди благодарности към всички посетители уважили природата и родната ни земя! ХОРАТА ДОКАТАЗА, ЧЕ МОЖЕ! МОЖЕМ ВСИЧКИ НИЕ! Бавно, но сигурно отброява обратното броене до деня, в който няма да е нужно изобщо да говорим за тези неща. Деня, в който ще бъде всичко чисто, красиво и приятно!

Но също е хубаво да знаем, че за съжаление датата не е фиксирана. Тя е постоянно плаваща във времето и се определя от общите ни дела. Може да я местим напред във бъдещето или по-близо до нас. Всичко е в нашите ръце! Чрез всяко едно действие, ние гласуваме за държавата и природата, в които желаем да живеем.

Бъдещето не се определя от една бюлетина пусната на 4 години а през останалото време фейсбук и бира. То се определя от всяко едно малко и привидно незначително действие предприемано от над всеки божи ден!

Бъдещето не е предначертано, колкото и да твърдят различни шарлатани и търговци на надежди. То се създава точно в този момент. Силата е в нас самите! Силата да се приведем до невъобразимо добро състояние и силата да се самоунищожим.

А какво ще пишат книгите след време за нас и периода в който сме живели е изцяло наш избор. Дали ще се срамуват правнуците ни от глупостта, с която сме водили начина си на живот или ще следват еталона ни за пример. Дали ще сме пример за това какво да НЕ ПРАВЯТ? Със сигурност ще сме им за пример, но какъв определяме ние!

Хубаво е да се замислим и да спрем да чакаме някой от някъде да дойде да ни “спаси” от самите нас, от мързела, безверието, безхаберието, безотговорността и бездушието! Хубаво е да се опомним и да вкараме себе си в правилния коловоз водещ ни към светлото бъдеще, за което мечтаем. Бъдещето, което желаем да оставим след нас на тези за които говорим че най-много ценим и обичаме!

Ако научим децата си с дела и поведение а не просто на думи да обичат живота, хората, всички живи същества и природата то 95% от настоящите ни проблеми ще се изпарят!

Кой човек обичащ живота и хората ще кара пил? Кой човек обичащ животните ще изхвърли животинки на пътя? Кой човек обичащ природата ще изхвърли боклуци? Та нали сърцето му ще се свие от болка само при мисълта за подобни дела!

С пожелание за страхотен ден! 🥰

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене