Монтират нови колчета в Кресненското дефиле

Близо 2 000 000 лева са насочени за възстановяването на ограничителните системи. Те са важен елемент за безопасността на движение, тъй като предотвратят тежки пътни инциденти и последствията от тях с навлизане в насрещното платно за движение на автомагистралите. Ограничават излизането извън пътя, удара в препятствия в близост до трасето, обясниха от АПИ.

Предпазни парапети са монтирани  в участъци от автомагистрала „Струма“, Главен път Е-79, а също и на останалите първокласни трасета. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

От АПИ планират подмяна на счупените колчета в района на Кресненското дефиле. Започва през месец август. Следващият етап от изпълнението на мерките за безопасност в дефилето предвижда поставяне на постоянно видеонаблюдение по цялата отсечка, с цел повишаване на дисциплината на шофьорите. Колчетата бяха поставени през юли 2022 година по нареждане на тогавашния регионален министър Гроздан Караджов. Те бяха наредени в средата на пътното платно, които ограничиха изцяло изпреварването в 17-километровия участък. И пътят, който отне толкова много животи през годините, изведнъж стана спокоен и безавариен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене