Малки частици има и в олтарите на храма в манастира в село Хаджи Димово край Гоце Делчев и в храма "Свети Георги".

Сензационно! Мощи на свети Георги стопиха тумор на попадия! СНИМКИ

Всяко изображение на свети Георги е чудотворно, твърдят редица свещеници и богомолци. Този велик Христов мъченик е живял и пострадал по времето на римския император Диоклетиан. Днес е почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Неговите икони и мощи са извършили редица чудеса, а Симеонка е една от многото, които могат да потвърдят това.

Жестоката онкологична диагноза 50-годишната жена чува за първи път през 2022 г. Следва ожесточена борба за живот, която включва над 23 лъчетерапии. Изследванията не се подобряват и семейството на жената е на ръба на отчаянието. Тогава мъжът на Симеонка – отец Георги, извършва християнско тайнство, при което чрез помазване на различни части от тялото с осветено растително масло се казва молитва към Бога за излекуване на болести по тялото и душата.

„След тайнството дядо Никанор, който е свещеник на Църногорския манастир, разказал на мъжа ми за частицата от чудодейните мощи на свети Георги в гръцкия град Нигрита. Още на другия ден отпътувахме с надежда“, разказва Симеонка.

На място семейството е посрещнато много топло. Симеонка коленичила пред десницата на свети Георги и се помолила за чудо. След като се прибират обратно в България, Маркова отново отива на ядрено-магнитен резонанс. Резултатите, които излизат, хвърлят в истинско недоумение лекарите. Туморното образувание, което първоначално е цели 7 сантиметра, се е стопило и от него са останали едва 0,4 мм. Това позволява на Симеонка да бъде извършена операция за пълно премахване на тумора. Операцията продължава половин ден, но в крайна сметка е успешна. Симеонка има малко усложнения след това, но към днешна дата жената се чувства в добро здраве. Попадията замества мъжа си в храма, когато отсъства, и се грижи за малката църквичка в софиското село, като не пропуска да мине ден, без да е благодарила за чудото, което я сполита.

СенПет БГ храма пазят частици от светеца

Пет български храма пазят частици от мощите на свети великомъченик Георги. Най-голямото парче е в катедралния храм в Русе. То е подарено от католическата църква през 2003 година. Частица от кост на светеца е вградена в светия престол в олтара на Ротондата в София, която също носи неговото име – „Свети Георги“. Малки частици има и в олтарите на храма в манастира в село Хаджи Димово край Гоце Делчев и в храма „Свети Георги“. Миниатюрно парченце от кост от светеца, когото честваме на 6 май, има и в Кремиковския манастир край столицата. То е вградено в икона на свети великомъченик Георги, която се смята за чудотворна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене