Трагедия в Благоевград: 35-годишният Росен от кв. „Запад“ събу домашните си чехли, остави телефона си и със скок от 11-тия етаж се самоуби(Обновена)

_thumb (2)36-годишният Росен М. от Благоевград се самоуби със скок от 11-тия етаж на жилищен блок в квартал „Запад“, трагедията се разиграла малко след полунощ, съобщават от ОД на МВР в Благоевград. Младият мъж бил болен от години, лекуван е в специализирани медицински заведения, но безуспешно.

Снощи бил в апартамента си заедно с майка си, жената легнала да гледа телевизия и както всяка вечер Росен излизал на терасата, за глътка въздух. Този път обаче свалил чехлите си и със засилка скочил на плочките пред блока. Издъхнал е на място. Това е поредния случай на самоубийство на млад човек от началото на годината до момента.

Както писахме миналата седмица лекарите са в паника от непрекъснато задълбочаващата се тенденция на отключване на психични разстройства у младите хора. Статистиката сочи, че дневно по 5 души от Благоевград и региона влизат на лечение в психиатрични клиники. Причините са комплексни. Стрес и нездравословен начин на живот. Лекари коментират, че хората подценяват депресивните състояния, не търсят лекарска помощ, така депресиите се израждат в тотално унищожаване на психиката на хората.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене