Стоян Стоев показа как предлага да изглежда новият закрит плувен басейн в Сандански

Готов е първи вариант на идейна визия за изграждането на нов закрит плувен басейн в Сандански. Това обяви общинският координатор на ГЕРБ Стоян Стоев. По думите му преди 2 години е създаден Инициативен комитет за изграждането на плувното съоръжение, а идеята е била подкрепена от някои от най-големите ни имена в спорта като Петър Стойчев и Станка Златева.

„Престъпно е бездействието на общината през всички тези години по тази тема. Особено на фона на всички медали и успехи на плувците на Сандански“, коментира Стоян Стоев. Той подчертава, че изграждането на плувен басейн е не само местна кауза, но и национален приоритет именно заради големите успехи, които прославят България зад граница. „Поредният успех на възпитаник на плувната школа в Сандански в лицето на Петър Мицин, но и на десетките други момчета преди него, е още едно напомняне в какъв дълг сме пред тях“, категоричен е координаторът на ГЕРБ в Сандански.

Стоев обяснява, че вече е разработена сурова визия на нов проект, като до няколко седмици се очаква да има и втора идейна концепция. „Правим всичко това със собствени сили като целта ни е да подложим двата проекта на обществено обсъждане преди местните избори, а за нас реализацията на по-добрия от тях ще бъде основен приоритет“, каза още той. Според него само ако общината има готов проект може да се надява на привличане на финансиране като подчертава, че то трябва да бъде от държавния бюджет.

“Вярвам, че обществото и хората, ангажирани с плуването в Сандански, трябва да имат решаваща роля в реализацията на този толкова важен проект!”, категоричен е Стоян Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене