Млади хора решиха: Ще останем на инат в Благоевград

Благоевград и неговото развитие този път ще бъде ли поверено в ръцете на младите хора? Или отново бъдещето на областния център ще зависи от до болка познати и вече втръснали на всички политически лица? Тези въпроси поставиха на дневен ред няколко млади умове, обединени в инициативата „Бъдеще за Благоевград“, убедени, че нашият град има нужда от нова енергия, за да разкрие истинския си потенциал.

„Всички сме чували, че ако искаме промяна, трябва да я направим сами. Днес ние, младите хора от “Бъдеще за Благоевград”, ви каним да се присъедините към нас в тази мисия“ – призивът е на Мартин Томов, млад предприемач в областта на строителството, който вярва, че няма време за губене и са необходими бързи действия за развитие на града.

Мартин Томов и неговите съмишленици заявиха официално, че ще участват във вота наесен със своя листа за общински съветници, в която всички кандидати ще бъдат млади хора.

„Младите хора са бъдещето на този град и наша е отговорността да направим промените, които всички искаме да видим. Ние мечтаем за блестящо бъдеще тук, в нашия любим Благоевград. Място, където можем да останем, да работим и да се развиваме. Искаме да създадем общност, която е пълна с възможности и просперитет за всички“, вярват те.

Според тях са необходими бързи и смели действия в няколко направления:

Спешно подобряване на градската инфраструктура, обществения транспорт и комуналните услуги.

Подкрепа на предприемачеството: Създаване на условия, които да стимулират предприемачеството. Само по този начин ще успеем да привлечем инвестиции в Благоевград.

Насърчаване на екологични практики, създаване на зелени пространства, въвеждане на устойчиви решения за енергийна ефективност.

Създаване на младежки възможности – образователни и професионални обучения за ученици и студенти.

Благоевград има потенциал да развие собствена икономика, да привлече инвестиции и да създаде работни места.

Инициативата „Бъдеще за Благоевград“ скоро ще представи всички кандидати за общински съветници в Благоевград и своите конкретни идеи за развитие на областния център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене