Гръцка нива в Лещен става красив кът за отдих на възрастни и игра за децата

Хотелиер ще инвестира сериозни средства за направата на зелен кът за отдих в гърменското село Лещен. Зеленият бисер на община Гърмен кипи от живот и гости, все повече са къщите за туристи и хотелите. Общинският съвет село Гърмен разреши на „Еколуксвил“ ЕООД да изработи Подробен устройствен план-План за застрояване за смяна предназначението на поземлен имот. Теренът се намира в местността Гръцка нива.

„Става въпрос за инвестиция, която ще е в обхвата на хотел „Лещен“. Намерението на инвеститора е да превърне едно запустяло място в привлекателен център за туристите“, коментира днес Али Авдиков, председател на местния парламент в Гърмен.

Проектът ще се съгласува с всички компетентни институции. След одобрението от тяхна страна ще стартира същинското изграждане на обекта. В новата зона за забавления на деца и отдих на възрастни ще се построят няколко беседки от дърво, ще се изградят модерни и безопасни детски площадки, ще се направи алея с красиви цветя за разходки, като ще има и декоративни площи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене