Оранжев код за високи температури в Пиринско, термометрите удрят 40 градуса

Във вторник отново ще бъде изключително горещо с температури на места около и над 40 градуса. Това става ясно от НИМХ.

В 7 области е обявен оранжев код за високи температури – Благоевград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Русе, Плевен.

В останалите 21 области кодът е жълт.

Ето и по-подробна информация за времето във вторник:

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През нощта ще бъде предимно ясно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в източните райони – със слаб вятър от изток-югоизток. Утре отново ще бъде слънчево и горещо. След обяд над планините и планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са предимно между 35° и 40°, в София – около 35°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 5 мин. и залязва в 20 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 54 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 12 мин. и залязва в 21 ч. и 58 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене