Оптимизират трафика в Банско

Общинарите в Банско актуализират плана за движение на автомобили в града. „Това е важна и необходима стъпка за оптимизиране на транспортната инфраструктура и подобряване на мобилността в градската среда. Актуализацията на Генералния план за организация на движението има за цел да адаптира настоящите пътни системи и организация на движението към съвременните нужди на нашето нарастващо население и трафик. Ще се обърне специално внимание на подобряване на безопасността, намаляване на замърсяването и оптимизиране на движението“, заявиха от Общината.

Организацията на движението в Банско към настоящия момент е по план, приет през 2018 година. През петгодишния период на неговото действие в градската инфраструктура са настъпили редица промени, които налагат актуализирането му – изградени са нови улици, пешеходни зони, паркинги за платен и безплатен престой на автомобили. Това налага оптимизация на организацията на движение, актуализация на хоризонталната и вертикалната пътна маркировка и гарантиране безопасността на движение в максимална степен.

За да бъде актуализиран по най-ефективен начин канят банскалии и жителите в останалите населени места за активно участие. Приемат се предложения до 31 август на адрес info@bansko.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене