Шефът на ОбС – Дупница обяви нов политически проект, малко след това претърпя инцидент

„Тръгваме към местните избори с платформата „Обединен демократичен блок” /ОДБ/. Платформа с политическо и гражданско участие. Готвим се да издигнем кандидат за кмет на Дупница наесен”, заяви вчера на пресконференция председателят на ОбС Костадин Костадинов от името на 5-имата изключени от СДС съветници.

„ОДБ не е партия. Това е гражданска платформа, в която може да участва всеки, който може да даде нещо за развитието на Дупница през следващия мандат. Подаваме ръка на всяка партия, включително и ГЕРБ, ако издигнат достоен кандидат за кмет на предстоящия вот. Няма да приемем в редиците си обаче червени популисти. Ако „Възраждане” има добри идеи за развитието на града ни, и с тях ще се коалираме”, заяви Костадинов от свое име и на другите четирима общински съветници Георги Георгиев, Иван Раков, Емилия Кузманова и Венелин Коларов, които бяха изключени от СДС заради неплатен членски внос.

„Ние искаме през следващия мандат да намерим съмишленици и да издигнем кандидат за кмет и пълна листа за общински съветници. Идеята ни е през следващия мандат малко да загърбим политиката и да се отдадем повече на работа по наболели теми”, допълни Костадинов.

На въпрос той ли ще бъде издигнат за кандидат за кмет от платформата ОДБ /Обединен демократичен блок/ Костадинов отговори: „Не зная. Първо ще се консолидираме с останалите партии, които ще влязат в ОДБ, и ще се издигне кандидатурата на най-добрия, човек с опит, ерудиран… който да работи за Дупница. Идеята ни е всички политически партии от дясното пространство и симпатизанти да работим за Дупница. Затова и логото ни е „Бъдеще  за Дупница“. Какво от това, ако някой е избран за кмет, но не може да работи за санирането на сгради в Дупница, за излизането на ВиК от Асоциацията…”, каза още Костадин Костадинов.

Той обясни защо е участвал в създаване на структура на КОД в Дупница. „С д-р Москов се познаваме и той ме покани да присъствам на учредяването на структурата на партията. Аз отидох от уважение, не съм член на партия КОД”, заяви Костадинов.

„През последните години работихме за ГЕРБ. Работихме и за Радослава Чеканска, и тя влезе в парламента. От ГЕРБ искаха да имат двама депутати от Дупница и ние като партньори работихме за Чеканска. Така ще работим и за ОДБ“, заяви общинският съветник Георги Георгиев.

На въпроси, свързани с членството му в СДС и дали все още е лидер на синята партия в Дупница, Георгиев отговори :“Не съм член на СДС, не съм и председател на местна организация, но това не означава, че не съм от СДС“.

Председателят на ОбС – Дупница Костадин Костадинов претърпя инцидент на път за София. Вчера малко след като на пресконференция в Дупница представи новия си политически проект, ОбС председателят тръгнал за столицата, но по пътя двигателят на БМВ-то му пламнал.

„Пътувах по служебни дела за София. Пътувах сам. Някъде около Диканите започна да излиза пушек от двигателния отсек, извиха се и пламъци. Спрях колата, взех пожарогасителя и започнах да гася сам. Няколко коли спряха, хората дойдоха да ми помагат. Искам да благодаря на Венко от София, който много ми помогна”, заяви вчера следобед Костадинов пред репортер на „Струма” и допълни: „Позвъних на тел. 112. Дойдоха полицаи и противопожарен автомобил от Перник. Въпреки усилията на пожарникарите двигателят изгоря. Извиках „Пътна помощ” и се прибрах в Дупница заедно с автомобила. БМВ-то има  застраховка и се надявам щетите да ми бъдат възстановени”, заяви Костадинов.

След инцидента автомобилът е негоден за употреба.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене