Плажове в Кавала – една приказка без край. Насладете се на релакса, усетете как вълните галят краката ви, чуйте на морето, усетете ситния пясък.

Плажове в Кавала – една приказка без край. Насладете се на релакса, усетете как вълните галят краката ви, чуйте на морето, усетете ситния пякък.

Загледайте се в безбрежната синьо – зелена шир.

Хапнете в заведенията на плажа, вземете си разхладителна или топла напитка. Каквото и да поискате, плажовете на Кавала имат всичко.

Най – близко до Кавала се намира плажът Рапсани, разположен непосредствено до парк Фалиро, на около 1 км. от Кавала. Всичко, което ви трябва е на една стъпка разстояние. Разполага с душове, съблекални, дори и механа. Плитко е , но доста често вълните са бурни. Входът е безплатен. Лошото е, че няма нужните удобства за хора със специални нужди, както и безплатен паркинг.

Перигиали – 3 км. Този красив плаж се намира само на 3 километра от града. Може да ползвате градски автобус. Тук гледката е повече от прекрасна. Може да се насладите на преливачащите се зелени нюанси на водата. Флагът е син, водата е тиха и спокойна. Входът е безплатен, както и паркинга. Има душове и съблекални. На тези, които предпочитат узо и рибка, вместо да стоят под чадъра, могат да посетят рибните таверни, които са в близост до самите вълни.

Каламица – 3 км. Това е добре организиран плаж, който се намира на западния вход на Кавала. Тук обикновено е претъпкано. Особено е предпочитан от младите хора. За да стигнете до там, може да ползвате автобуси. Не се плаща за вход и паркинг. Плажът разполага с всичко необходимо за туристите – душове, съблекални, спортни площадки, няколко бара, таверни и заведения за бърза закуска. Водата е спокойна, флагът в повечето случаи е син.

Батис – 4 км. Уникално красив залив, който ще ви остави без думи с живописната си гледка. Намира се на 4 км от Кавала. Заради спокойните си и чисти води, Батис привлича голям брой туристи. Има добре организирани съоръжения за различни морски дейности. На плажа има бар, ресторант и площадка за деца. Отделно туристите могат да поплуват в плувни басейни с различна. Тези, които са се изморили, големина от плуването, могат да се разхладят и починат на бара на басейна. Ако няма къде да отседнете, в близост има къмпинг с 100 места. До плажа може да стигнете с градски автобус. Лошото е, че този транспорт е само за летния сезон. През останалото време на годината се взима рейса от Неа Перамос. Ако предпочитате собствен транспорт, може да паркирате колата си на безплатния паркинг. За съжаление, хората със специални нужди не могат да го ползват, защото нямат нужните съоръжения. Цената за вход на възрастен е 1, 5 Е, децата до 10 години влизат безплатно. Не е нужно да идвате с бански направо от хотела, на плажа има съблекални. Като излезете от водата, ако желаете може да се изкъпете на душовете на плажа.

Тоска – 6 км. Ако искате да избягате от градската суматоха и желаете тишина и спокойствие, плажът Тоска е идеалното място и само на 6 км. от Кавала. Ще останете очаровани от красивия пейзаж. Ще можете да влезете и по – навътре в морето, защото флагът обикновено е син. Това означава, че вълните са малки и водата е спокойна. Пясъкът е хубав и ситен. Ако сте гладни, на плажа има ресторант който предлага вкусни средиземноморски ястия, както и бар за топли и студени напитки. Ако все още не сте намерили къде да нощувате, можете да отседнете в 4 – звездният хотел, който е на няколко метра от водата. Ако пътувате с градски транспорт, вземете автобуса от Неа Перамос. Ако сте със собствената си кола, паркингът е безплатен. Цените на плажа Тоска са малко солени, но пък ще получите напитка за 10, 00 Е, едно хранене и all inclusive за 30,00 Е, две хранения, all inclusive, напитки и леки закуски за 50,00 Е. Деца до 11 години и инвалиди влизат безплатно. Плажът има съблекални и душове.

Палио – 9 км –Палио не случайно е един от най-крсивите курортни комплекси в Кавала. Тук планина и море вървят ръка за ръка. В Палио има всякакви плажове – със ситен пясък, с по едър, плаж сред скалите. Да не говорим какво ще изпитате, докато стигнете до там – невероятните цветни градини на къщите, ще ви докарат до състояния на екстаз.  Крайбрежната ивица е населена с плажни капанчета, таверни и ресторанти. Ако ще ползвате градски транспорт, вземете рейса  от Неа Перамос. Ако пътувате с кола, трябва да знаете, че паркингът не е безплатен. За съжаление морето е бурно, но пък това си има своята красота, особено ако сте от търсачите на силни усещания.

Неа Ираклица- Този луксозен плаж е в курортната зона на града. Дългият плаж на Неа Ираклица е разделен на две части: западната страна, която е много заета и забързана, покрита с барове и нощен живот, а източната страна, която е по спокойна и подходяща за семейства. От този плаж, можете да отидете на разнообразие от гмуркане обиколки и разходки с лодка до няколко островчета по крайбрежието. Някои от тях имат пещери, които можете да разгледате и вие. Малки острови на близо са Кокина, Фидониси и Панагия.

Неа Перамос – Един от най-удивителните плажове на нашата страна, награден със „син  флаг”. Ясната вода е заобиколена от красивия, екзотичен пейзаж на бреговете на Амолофи, на 18 километра от Кавала и на 1 километър от Неа Перамос. По време на високия сезон има и директен автобус до плажовете на Амолофи. Входът е безплатен за всички плажове. Има голям брой барове, където баните могат да се насладят на кафе, като се възползват от шезлонгите и чадърите на плажа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене