Оцелялата в зверска катастрофа Вени-Дона Сърбинска, пред Топ Преса:

Изтърпях всички болки и мъки , заради майка ми и сестричката ми. Обичам ги!

Veni

Вени – Дона Сърбинска е на 18 г. и играе на позицията защитник. Състезава се за клуб „Спортика“ Благоевград. Минала е през всички национални отбори за девойки, като в момента играе за А националния тим. Освен качествен спортист, Вени – Дона е и много добър човек и приятел. Сърбинска бе ранена тежко в пътен инцидент на 11 юли. Тогава край Кресненското дефиле микробус на туристическа агенция се заби в паркиран край шосето тир. При удара загинаха четирима души – мъж и жена от Самоков, доцент Нина Сърбинска майката на Вени и сестричката й Цвети.

Срещаме се с Вени искаме да разберем как е тя, не търсим сензация, не искаме да я връщаме назад. Просто я оставяме да говори.
– След всичко, което се случи си задавам въпроса, защо така се случи. Точно тогава и по какъв ужасен начин. Имаше още толкова много неща, които да изживеем.

Много хора те подкрепиха в този труден момент искаш ли да им кажеш нещо?
– Да, много хора ме подкрепиха. Познати и непознати, наистина им благодаря от все сърце.

За какво мислиш в момента?
– Че имам вина за случилото се. Не мога да възприема, че мама и сестра ми си отидоха, а аз останах жива. Не успях да ги прегърна и целуна. Не успях да им кажа, че те бяха всичко за мен. Все още са и винаги ще бъдат…

Към какво се стремиш сега?
– Целта ми е да се върна пак във футбола, да стъпя отново на зеления килим. Искам да се оправя напълно и да няма повече никакви проблеми. Единственото нещо, което ме успокоява и ме кара да забравя поне за малко тази случка е футбола. Ще направя и всичко възможно да сбъдна мечтата на майка ми, да завърша университета, където уча в момента – ЮЗУ „Неофит Рилски“

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Semeistvoto

Nina Sarbinska i Cveti

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене