Решетки за рецидивидисти от Кюстендил, обрали подстанция

Районен съд – Кюстендил осъди на 3 години затвор Любен И. и на 3 години и 6 месеца Александър А., и двамата от Кюстендил. Те се признаха за виновни в кражба при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата им.

Подсъдимите, на 43 и 33 г., които са осъждани, се признаха за виновни в това, че на 28.05.2023 г. от двора на подстанция на ул. „Цар Освободител“ в гр. Кюстендил в съучастие като съизвършители са откраднали вещи за 13 860 лева. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, констатират от съда в Кюстендил. Щетите от престъплението са възстановени.

Съставът под председателството на съдия Светослав Петров измени взетата по отношение на Любен И. мярка за неотклонение „подписка“ в „задържане под стража“, предвид наложеното наказание „лишаване от свобода“ и опита му да се укрие, като същият е доведен принудително в съдебното заседание от органите на ОЗ „Охрана“.

Съдът отмени взетата мярка за неотклонение „подписка“ по отношение на Александър А., защото към момента той е в затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода“ по друго дело.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене