Лидерите на ПП-ДБ пристигнаха в парламента за среща с ГЕРБ-СДС

Министър-председателят Николай Денков, председателят на „Демократична България“ Христо Иванов и министърът на финансите Асен Василев пристигнаха в Народното събрание за лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни ангажименти с ГЕРБ. Важно е съдържанието, не толкова заглавието“, заяви пред журналисти на влизане в парламента съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Досега имаше цяла поредица ангажименти, ясно поета и ангажирана законодателна програма, имаме ли желанието заедно да я спазваме. Нека да видим какво имат предвид ГЕРБ, но ние трябва да си изясним ангажиментите“, каза още той.

На въпрос ще продължи ли да работи безпроблемно правителството, Иванов каза, че трябва да продължи.

Припомняме, че на нея двете формации трябва да уточнят как ще продължат да работят заедно. Кирил Петков обяви при какви условия ПП-ДБ ще поиска оставката на правителството. Поканата дойде от „Продължаваме Промяната“, след появилото се напрежение, заради кадрови назначения и рокади по министерства, ръководствата на регулаторите и шефове на служби. Втората политическа сила призова за подписване управленска декларация със 7 точки, и предупредиха, че при нарушение, ще поискат оставката на правителството. От ГЕРБ от своя страна настояха за коалиционно споразумение.

https://www.vbox7.com/play:f991a03fa7

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене