„С бога напред“ и с билети по 110 евро първата група благоевградчани потегли с коли за Хамбург за битката на годината: Кубрат срещу Кличко

6666 001

Ив. Давидков – Яйцето, В. Мутафчийски-Пашата и носителят на приза „Добро сърце“ Й. Йорданов-Жъчката летят със самолет на луфтханза

Мощна благоевградска група ще развее утре в полунощ по българско време националните трибагреници в зала O2 World Arena в Хамбург, където Владимир Кличко се изправя срещу Кубрат Пулев в битката на годината. В нея Кличко ще защитава шам­пионските пояси, а Кубрат Пулев ще оспорва титлата.

Най-нахъсаните благоев­градчани потеглиха за Хам­бург с няколко коли в сряда вечерта. Първата отлепила се от Антените край Благоевград кола бе на строителния пред­приемач Калоян Ерделски. Той потегли в компанията на приятелите си Радослав Занков, собственика на такси­метрови коли Васил Русков, сина на ресторантьора Кра­симир Николов – Димитър, и др. За да няма недоразуме­ния по пътищата на родина­та, под винетките на предно­то стъкло бяха затъкнати и билетите за мача на година­та, които групата купи още през юни тази година по ин­тернет.

За да ядосат останалите си приятели, които няма да могат да гледат мача на жи­во, благоевградчани избраха най-сигурния съвременен дразнител – снимка на гото­вата за тръгване кола във фейсбук, пожелаха си „S boga napred“ и поеха.

Върху билетите зад чис­тачките е отбелязана първо- началната дата 6 септември, когато трябваше да се състои мачът, но с оправданието „контузия“ Кличко го отложи за тази събота. Тъй като по­ръчаха билетите още в пър­вите дни след старта на про­дажбата им,Ерделски и прия­телите му се изръсиха само по 110 евро на пропуск, при това за добри места в зала­та. Първоначалните цени, пуснати в мрежата на 25 юни, бяха от 57 до 692 евро, но всичките 16 000 билета свър­шиха още в първите 1 -2 дни. Малко по-късно в най-голе­мия сайт за електронна тър­говия ebay се появиха някол­костотин билета с първоначална цена за наддаване 10 английски паунда (около 24 лева), по неофициална ин­формация някои от тях са ку­пени за повече от 1000 ев­ро, но и те бързо свършиха.

От фирмата, организира­ла продажбата, обещаха би­летите да важат без презаверка и за новата дата на дву­боя.

Очакванията на благоев­градчани, тръгнали с коли за Германия, са да намерят на място хотел, в който да пренощуват след срещата, но са­мо ако по някаква невероя­тна случайност Кобрата пад­не от Кличко. За по-вероя­тния обратен вариант – побе­да за българина, групата е ка­тегорична, че ще изкара ос­татъка от нощта в обиколка на улиците на Хамбург, къде­то „звучно ще споделя с до­макините радостта си от по­бедата на Кубрат Пулев“. Връ­щането е планирано за не­деля.

Баровците от рода на мощните и не толкова мощ­ни бизнесмени Венчо Мутафчийски-Пашата и Иван Давидков-Яйцето са избрали ва­риант със самолет до Герма­ния. Този вид транспорт ще ползва и носителят на приза “Добро сърце“ Йорданов Йорданов-Жъчката. Те трябва да тръгнат днес с полет на Луфтханза от София до Хамбург през Мюнхен, който излита в 19:35 ч. от София и каца в Хамбург в 22:45, за да могат утре да са свежи за срещата.

Вероятно не са малко бла­гоевградчани, които ще гле­дат мача по време на екскур­зия до Хамбург. Точно зара­ди боксовата среща за тит­лата на международната бок­сова федерация IBF туропе­раторите от няколко месеца предлагат целеви екскурзии, най-често 3-дневни. Тези с автобус и 1 нощувка са с це­на от около 560 лв., по-луксозните със самолет и две но­щувки са около 490 евро. й в двете е калкулиран евтин билет от най-задните редове в огромната зала.

Галавечерта започва в 21:00 часа българско време, като преди гвоздея Кличко – Пулев ще има три други дву­боя. Очаква се мачът да се предава в над 50 страни.

От срещата между двама­та Кличко ще спечели 80 про­цента от хонорара от 7.6 млн. долара – или 6 млн. долара, за Кобрата -1.45 млн. дола­ра, а за възторжените им зри­тели, които ще ги гледат на живо в зала „02 World Arena“, ще останат вероятно незаб­равимите емоции.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене