Гордост в Симитли! Иван Благоев с бронзов медал от Европейските олимпийски игри

Още един повод за гордост за хората в община Симитли даде шампионът Иван Благоев от село Полена. Той взе участие на Европейски Олимпийски игри 2023 и се завръща с бронзов медал, след като завоюва третото място в турнира.

Иван загуби от грузинец в първата си среща след грешка, но след това се мобилизира и надви украинец и поляк за третота място в категория до 100 килограма, в която се състезаваха девет участници.

Благоев е републикански шампион по сумо шест поредни години и девет пъти общо. Предстои му участие на европейско и на световно първенство.

“Не е това за което дойдох, но мисля да си го взема в първия удобен момент!”, коментира той след надпреварата в Полша. Адмирации за Благоев от жителите на община Симитли, които му пожелават да спечели световната титла.

България бе представена изключително достойно на провелите се Европейски олимхпийски игри. В категория до 70 килограма трето място взе Димитър Рангелов, до 77 килограма трето място взе Пресиян Михов, до 85 килограма шампион стана Пенчо Дочев, до 92 кг шампион стана Стилиян Иванов, на 115 кг Михаил Илиев взе бронзов медал, при жените в категория до 65 кг Михаела Христова е трета, а в категория до 80 кг Габриела Гигова също взе бронз.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене