Какви мерки ще вземе България срещу войната по пътищата

Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков коментира какви ще бъдат те

Държавата трябва да вземе спешни мерки за безопасността на движение по пътищата. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството. Една от първите му срещи е била с МВР министъра, министъра на регионалното развитие, на транспорта на 16 юни, за да се набележат мерки, които да обърнат негативната тенденция с жертвите на пътя.

В резултат са набелязани системни мерки-ремонт на рискови пътища, мерки за безопасно шофиране, мерки за обучението на водачите. Премиерът Денков поздрави МВР за вече взетите мерки. Сега започват съвместни проверки на 6 различни институции. Те тръгват на изненадващи проверки по различни пътни участници. Ще се проверят автомобили, товари на тирове и др. Надявам се тази система да проработи, подчерта Николай Денков.

Няма да работим кампанийно, а това ще бъде част от нашата работа, увери още министър-председателят. Затова и се предвиждат ежемесечни срещи. Денков очаква обаче да има видими резултати след месеци.

Припомняме, че от Министерски съвет вече съобщиха за разговорите, които премиера Николай Денков е имал, както и за набелязаните мерки.

Йоана Цонева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене