Все повече и все по опасно в Югозапада!

Малко след 19. 30 часа снощи на пътя от Добринище за хижа Гоце Делчев полицаи спряха за проверка лек автомобил „Пежо“ 206, управляван от 17-годишен ученик в Професионалната гимназия по електроника и енергетика /ПГЕЕ/ в Банско,научи Struma.com.

Опитните ченгета забелязали, че шофьорът се държи неадекватно и незабавно направили тест за употреба на наркотици.

Оказал се положителен за канабис. Ученикът, който е от петричко село, е задържан, автомобилът му е дерегистриран. Образувано е досъдебно производство. Това е поредният случай, в който полицията в Пиринско задържа непълнолетни лица с наркотици. Миналата седмица Struma. com съобщи за потресаващ случай в Математическата гимназия в Благоевград, където бе задържан единадесетокласник с канабис в двора на училището.

Обиск в дома на ученика открил голямо количество наркотик, приготвен за продажба. Дни преди това 14- годишно момче от НХГ Благоевград изпадна в тежко състояние след хапче екстази, а 15 г. момиче бе арестувано в парк “ Ловен дом“ с канабис в ученическата си чанта. Снощи около 22.30 часа пак в един от парковете на Благоевград бе заловено непълнолетно момче ,което признало ,че държи в себе си канабис…

Подобни случаи има на територията на всички общини в региона, непълнолетни са залавяни с дрога и в Хаджидимово, Сатовча, Гърмен, Гоце Делчев, райони, които дълго време се опазваха от разпространението на наркотиците. Предвид зачестилите случаи от РУО Благоевград излязоха с ултиматум към всички учебни заведения в област Благоевград за завишаване на контрола и превенцията на проблема сред учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене