Без категория

Преглед на местния печат

104203-pechat-vestniciВ. „Струма“
Четворен убиец от Дупница арестуван в Румъния

Румънски полицаи задържаха дупничанина Богдан Дамянов Димитров, осъден за четворно убийство през 1994 година. След 20-годишно издирване Димитров вече е в затвора в Бобов дол за изтърпяване на присъдата си.
На 30.05.1997 г- с решение на Кюстендилския окръжен съд Богдан Димитров е признат за виновен и осъден за това, че на 10.06 1994 г. около 1.00 часа в гр. Дупница умишлено е умъртвил Георги Л. Михайлов, Росица Н. Иванова и Росица Хр. Иванова…


Областният управител Д. Димитров обяви за незаконен преврата срещу ОбС шефа на Симитли Св. Атанасовска, тя хвърли оставка: Не искам да имам нищо общо с хора с такъв морал
Областният управител на Благоевград Димитър Димитров отмени решението на ОбС – Симитли от 24 октомври, с което изненадващо бе отстранена от председателското място в нейно отсъствие Светла Атанасовска. В момента на получаване на решението Атанасовска депозира заявление за оставка от поста и обяви, че не желая да бъде възстановена на него.

600 ваксини пентаксим получи РЗИ – Благоевград, родените след  1 юни ще се имунизират с тетраксим
600 ваксини за деца пентаксим раздава днес Регионалната здравна инспекция – Благоевград на личните лекари в цялата област. Броят на дозите, които се чакат с нетърпение от родители и лекари , е определен от Министерството на здравеопазването и вчера инспектор от отдел „Противоепидемичен контрол“ на РЗИ в Благоевград получи в София ваксините за целия регион.

Съпругата на ексболничния шеф д-р Кр. Михайлов – д-р Р. Калпазанова, пое временно неонатология, д-р Руйчева и д-р Груева напускат
Съпругата на ексболничния директор д-р Красимир Михайлов- д-р Райна Калпазанова, която е специалист по детски болести, пое временно управлението на отделението по неонатология в МБАЛ – Благоевград. Тя заема ръководния пост след напускането на дългогодишната завеждаща д-р Йорданка Руйчева, чието предизвестие за напускане изтича в края на месеца  и на 13 на 13 ноември бе последното й дежурство в  болницата.

В. „Вяра“

Назначиха екскмета на Разлог Любен Татарски за шеф на кабинета на земеделската министърка Десислава Танева

Бившият депутат от ГЕРБ и екскмет на община Разлог Любен Татарски стана началник-кабинет в Министерството на земеделието. Заповедта за назначението му е подписана лично от земеделския министър Десислава Танева, научи репортер на в. „Вяра”. Едва преди ден обаче той влезе в шефския кабинет и седна на стола. Новината бе потвърдена лично от него. Любен Татарски каза, че ща се постарае занапред да оправдае гласуваното му доверие от министър Десислава Танева.

 

Бившият шеф на полицията в Кюстендил Георги Джоглев гласен за губернатор, гази Е. Гущеров

Името на 49-годишния бивш шеф на полицията в Кюстендил Георги Джоглев завъртяха в щаба на столетницата под Хисарлъка като вероятен претендент за мястото на областен управител. Социалистите спрягат комисаря от ОДМВР, който бе пратен в пенсия от Гранична полиция, заради това, че по тяхна информация бил председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Другите имена, които упорито се тиражират, са това на заместник-кмета в община Кюстендил Виктор Янев и на втория в листата на ГЕРБ – Емил Гущеров от Дупница.

 

Велик Корчев от Благоевград и Станислав Маламов от Сандански лежат по 12,6 г. за убийството на свекървата на съдия Куцкова – Надежда, удушили я за 2 минути

26-годишните рецидивисти Велик Корчев от Благоевград и Станислав Маламов от Сандански получиха по 12,6 години затвор за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова – 84-годишната Надежда Куцкова. Решенито е на Софийския градски съд. Припомняме, пенсионерката Надежда Куцкова бе удушена в дома си в столичния квартал „Овча купел“ на 31 декември миналата година. На 6 февруари тази година наблюдаващият прокурор Илиян Ангелов съобщи, че двама са задържани за престъплението.

 

Ловджията Иван Делвински изчезна безследно, след като простреля 66-год. бай Данчо от Рилски, хората: може да се е самоубил, след като е изтрезнял

Ловджията стрелец от благоевгардското село Лисия Иван Делвинския изчезна вдън земя, след като стреля по пенсионер от село Рилски. Полицията в Благоевград го издирва под дърво и камък. Повече от 48 часа екипи на органите на реда в областния център безрезултатно търсят стрелеца, който онзи ден простреля в ръката 66-годишния Йордан Каймакански от село Рилци. Както вече писахме, инцидентът стана около обяд миналия ден на нива край благоевградското село Лисия. Според показанията на ранения, който в момента се намира в болница с огнестрелна рана в ръката, Иван дошъл на нивата му мъртвопиян.

 

Трима дупничани смазани под прозорците на кмета Камбитов, пострадалите: Няма да стъпим в Благоевград, тук все ни бият 

Трима бити младежи и една прекалила с алкохола 20-годишна студентка осъмнаха в Спешен център – Благоевград вчера сутринта. Инцидентът с побоя станал към 5,00 часа вчера пред общината в областния град, намесила се е и нощната охрана на сградата. В резултат на сбиването трима младежи от дупнишки села са пострадали леко от получените юмручни удари. След като раните им по лицата са обработени, те са освободени и поети от полицията, където са им снети обяснения за станалото

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене