В помощ на проф. Николов: Разпродават над 100 творби, дело на хора с увреждания

В петък, 14-и ноември, от 17.00 часа в Симитли откриват благотворителна изложба-базар. Благородната инициатива е в подкрепа на проф. Чавдар Николов – един от най-добрите икономисти в България, бивш декан на Стопанския факултет в ЮЗУ „Неофит Рилски“, приятел на община Симитли и учител на много млади висшисти от общината.

Над 100 артикула, сътворени от „плодовете на есента”, ще бъдат подредени в изложбената зала на читалището в града.

В продължение на две седмици потребителите на всички социални центрове в общината изработваха картички, моливници, икебани, различна интериорна украса.

С изключително старание и фантазия потребителите на Дневнитецентрове за деца и възрастни с увреждания, на центровете за настаняване от резидентен тип, на Защитеното жилище комбинираха всички, което може да открие всеки в пъстрата есен в парка – листа, пръчици, жълъди, кестени, клони в жълто-оранжеви и кафеникави багри.

Кметът на общината Апостол Апостолов прегърна инициативата в помощ на проф. Чавдар Николов, поета от младежи от Симитли и общината, бивши възпитаници на Стопанския факултет и проф. Николов, и осигури всички необходими помощни материали за изработката на есенна украса в социалните центрове.

„Есен в сърцата” е символичното име със силна символика на благородното дело. Ръкоделията, изработени от младежи и възрастни с увреждания, но с изключителен талант и с много доброта в сърцата, ще бъдат продадени на благотворителната изложба-базар, а средствата ще бъдат преведени по банковатасметка, която събира помощ и подкрепа за проф. Чавдар Николов.

Професор д-р Чавдар Николов се нуждае спешно от оперативна намеса за трансплантация на бъбрек.

За събирането на необходимата сума има открита набирателна сметка на името на проф. Чавдар Николов в ТБ ОББ-АД

с номер: BG41UBBS80021020261040

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене