НИМХ бие тревога: Потопът продължава и днес, ето къде ще е страшно КАРТА

Още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

В събота още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на много места в Западна и Централна България, и гръмотевични бури.

На места очакваните нови количества на валежа, главно в западните райони, ще достигнат 50 mm. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони североизточен вятър.

 

Температурите ще останат в широки граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° на места в североизточните райони, в София – около 17°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Виктория Клещанова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

В голяма част от страната са обявени жълт и оранжев код за значителни валежи и гръмотевици за 17 юни.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, дъжд с гръмотевици и максимална температура 23 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в масивите от Западна България ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд – значителна. На места ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин.  Фаза на луната: eдин ден преди новолуние.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене