Без категория

Възход: Екскметът на Разлог Любен Татарски стана шеф на кабинета на министъра на земеделието Десислава Танева

Любен Татарски

Любен Татарски

 

Депутатът от ГЕРБ, бивш кмет на община Разлог Любен Татарски стана началник накабинета на министъра на земеделието Десислава Танева, заповедта му бе подписана в понеделник и от вчера той влезе в шефския кабинет. Любен Татарски спечели за 3 -ти път кметските избори през 2007 година, две години по-късно се кандидатира за народен представител от партия ГЕРБ и бе избран за депутат от партията на Б. Борисов.

През годините името му бе замесвано в имотни скандали, бе обект на проверка от страна на негови политически опоненти по отношение на доходите му и имотите, които притежава. Пръв срещу Татарски се опълчи ексдепутатът Яне Янев, който поиска от полицията разследване на имотното му състояние, после атаката продължи Илиян Тодоров от партия Атака, който внесе в прокуратурата сигнали за действията на 18 фирми, протежирани от политици, сред които и Татарски.

Срещу Татарски сигнал внесе и сдружение “ Баненска буна -2011″, в който се казваше, че ощетил хазната с над 4 млн. лв с продажбата на земя частна общинска собственост до плажа на село Баня. В качеството му на кмет той продал тази земя на софийска фирма на скандално ниска цена -358 хиляди лева, когато земята в района се продавала 10 пъти по -скъпо. До къде стигна проверката на ДАНС по този случай не е ясно. Други пък твърдят, че Татарски е бил най-успешният кмет на община Разлог. Каквото и да е Любен Татарски си „намери“ шефско кресло по високите етажи на властта.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене