Сините скочиха срещу почетен гражданин на Благоевград и Симитли

СДС излезе с гневна позиция срещу почетен гражданин на Симитли и Благоевград. Искат оставката на академик Христо Григоров – председател на БЧК.

В декларация до медиите сините са възмутени от присъствието на Григоров в Руското посолство. Бил е на прием по повод предстоящия Ден на Русия – 12 юни.

„В СДС сме възмутени от присъствието на председателя на БЧК Христо Григоров на приема в руското посолство в София. Докато Кремълските агресори избиват невинни хора в Украйна и предизвикват хуманитарна катастрофа с взривяването на язовира „Каховка“, шефът на организация, която трябва да олицетворява хуманност и солидарност в най-висша степен, коленопреклонно се явява пред Митрофанова да изрази верността си към Русия и Путин“, сочат от Съюза на демократичните сили.

„Този човек вече няма нито морална, нито институционална тежест и незабавно трябва да освободи поста си. В противен случай ще дискредитира Българския червен кръст не само в България, но и в целия свободен и демократичен свят, към който Григоров очевидно не принадлежи“, пишат седесарите.

Припомняме, Григоров, който е родом от Благоевград, бе избран два пъти за почетен гражданин в областния център. След това го приеха за такъм и в Симитли.  Христо Григоров, внук на легендарния ни войвода и революционер Ичко Бойчев. /Е новина

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене