Плевнелиев: Радев е проект на дълбоката държава, около него – само агенти на ДС

Нямало коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ

Радев е  проект на дълбоката държава. Около него има само агенти на „Държавна сигурност”. Стратегическият му съвет се управлява от агент на „Държавна сигурност” с прякор Майстора. Това коментира  пред Нова телевизия президентът от 2012 г. до 2017 година Росен Плевнелиев.

Според него решенията в новото правителство ще се вземат трудно и тежко.
Няма коалиция между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“, има единодействие, решава се съдбата на България, заяви той. По думите му нещата са много по-сложи и важни от гледна точка на историческа значимост, отколкото си мислим, посочи Плевнелиев.

Според него институтът на служебен кабинет прекъсва нишката между две демократично избрани правителства. Почти никъде няма модел на служебно правителство, посочи той и коментира, че е разумно  правителството в оставка да остане на власт до следващия редовен кабинет.

Той смята, че ако ще се прави реформа на Конституцията, може да се реши въпросът с вицепрезидента, каквато позиция по думите му няма в много държави. Ако се случи нещо с президента, то председателят на Народното събрание може да поеме тези функции за два-три месеца, посочи Плевнелиев.

Много важна цел е да се удържи до еврозоната. Така ще се скъса с „дълбоката държава“ и ще се скъсат всякакви връзки, коментира той. Ще бъде направен опит България да остане в периферията, смята Плевнелиев.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене