Днес кресненското село Долна Градешница отбелязва своя вековен юбилей

Днес кресненското село Долна Градешница отбелязва своя вековен юбилей

Началото на празничната програма започна в осем сутринта с тържествена литургия в местния православен храм. Службата се води  Неврокопският митрополит Серафим.

В следобедните часове ще бъде открита паметна плоча на осноположниците на населеното място.
ФК Градешница ще даде своя принос в честванията по случай 100 години от създаването на селото. На 10-ти юни (събота) в село Долна Градешница пристигат ветераните на един от най-обичаните футболни клубове в България – Левски София . Участие в мача за сините ветерани са потвърдили и двама представители на Пиринския край – Георги Бачев и Георги Георгиев -Карчо..

„За първи път в историята на селото, ще пристигне отбор от такъв ранг .В приятелски двубой ветераните на ФК Градешница ще излязат срещу любимците на почти цяла България от близкото минало ! Каним всички жители на Община Кресна и цяла югозападна България ! Заповядайте от 16:00 часа на стадиона в с. Долна Градешница ! „- написаха в официалната страница на ФК Градешница.

Празничната музикална програма пък започва в 18.00 часа на селския площад.

Царството на керацудата се намира в района на Община Кресна.  Пенливото вино се произвежда от лозовите масиви край село Долна Градешница. Малкото населено място може да се похвали както с добрата си земеделска продукция, така и с притока на хора, желаещи да се установят дълготрайно там. Освен за наши сънародници, селото е притегателен център и за чужденци, разказва кметът на Долна Градешница, Стоян Акареев. И свързва този процес със случилото се преди 100 години. Тогава мястото край Струма приема бежанци от Беломорието. снимка:бнр

Днес кресненското село Долна Градешница отбелязва своя вековен юбилей

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене