Кметицата на Ресилово завърза интрига със смъртта на Ангел Христов, мистерията е голяма

След като не са ме потърсили, за да издам документа, значи вероятно не е починал тук, смята Мариана Доцина

Мистерията около завръщането и смъртта на Ангел Христов продължава да расте и да се заплита. 

Познат като единия от така наречените братя Галеви. Христов избяга от България през 2012-та година и оттогава е обявен за издирване, както у нас, така и по света. В събота стана ясно, че той се е завърнал в страната, без знанието на службите, и е починал. Версията засега е инфаркт.

Днес трябваше да бъде погребението му в Дупница, но церемонията беше спряна.

Тялото е транспортирано в София, за да му бъдат направени множество експертизи и да се уточни самоличността и причините за смъртта му.  Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов.

Първото разследване ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. По първоначални данни по тялото на мъжа няма следи от насилие. Въпреки това е назначена аутопсия, а насроченото за днес опело е отложено.

Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

Сигналът е получен за починал човек, а не за човек, на който му е прилошало.

Кметът на Ресилово Мариана Доцина изрази съмнение за това къде точно е настъпила смъртта на Христов, тъй като тя самата не е подписвала смъртен акт.

„След като не са ме потърсили, за да издам документа, значи вероятно не е настъпила смъртта тук. Където е настъпила смъртта, там се издава смъртният акт. Той се издава по място на събитието, а не по постоянен адрес”, коментира тя в ефира на Нова тв.

БЛИЦ припомня, че Пламен Галев и Ангел Христов са бивши барети, напуснали системата след скандал в средата на 90-те години на миналия век. Учредяват няколко общи фирми, свързани с пътното строителство.

В родната им Дупница обаче мненията на хората са раздвоени – според някои са благодетели заради финансовата помощ около изграждането на новия парк, други ги определят като рекетьори и изнудвачи. През 2009 година срещу тях е образувано дело за изнудване, телесна повреда и принуда.

Кандидатират се за депутати, но не успяват на влязат в парламента. След множество съдебни перипетии са осъдени на по 5 години лишаване от свобода, но изчезват преди да влязат в затвора. Оттогава са в неизвестност, като периодично се появяват информации, че живеят в Република Южна Африка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене