ПОЛИТИЧЕСКИ СКАНДАЛ! ЛЕВИЦАТА подготвя саботаж в БСП Благоевград! Любен Милев предлага човека на Паскалев – Венелин Трошанов за кандидат кмет на областния град

Костадин Паскалев и Кирил Добрев подготвят саботаж в БСП БЛАГОЕВГРАД, научи Топ Преса от свои отлично осведомени източници. Най-приближеният човек на отцепниците от столетницата и върли противници на Корнелия Нинова – Любен Милев, който е Общинският лидер на БСП БЛАГОЕВГРАД предлага Венелин Трошанов за кандидат за кмет на областния град на местния вот тази година.

ЛЕВИЦАТА в лицето на Любен Милев подготвя саботаж в БСП Благоевград.

Част от активът на БСП БЛАГОЕВГРАД подготват поредното предателство под диктовката на Костадин Паскалев и Кирил Добрев, като подмолно Владимир Пандев, Иван Станчев и Николай Бачев подкрепят предложението на лидера Любен Милев да подкрепят за кмет Венелин Трошанов, на който Паскалев подготвя инициативен комитет подкрепен и от ЛЕВИЦАТА.

Милев представя вижданията си пред социалистите на среща, като според него организацията няма потенциал да издигне своя кандидатура за вота догодина, затова се спира на независим участник в кметския вот.

Милев постоянно реве, че благоевградската организация е в дълбок финансов и организационен колапс и ръководството й няма никаква идея как може да измъкне партията от блатото.

По диктовка на Паскалев-Любен Милев непрекъснато повтаря, че местната организация от месеци не получава и 1 лев издръжка от „Позитано“ 20 и се опитва да оцелява единствено с членски внос. Той обаче е толкова недостатъчен и толкова трудно се събира, че периодично червените остават без пари за наем и за интернет.

Червените са обсъждали и пълната апатия в организацията и липсата на всякакъв организационен живот.

БСП – Благоевград е в абсурдната ситуация да е партия буквално със залезли функции, и то при условие че до миналата година тя имаше кмет в Благоевград, под нейно управление бяха държавните институции в сферата на земеделието и горите, където в Благоевград назначаваше само и единствено хора с благословията на Паскалев.

Паскалев и Кирил Добрев са истинските виновници за слабия резултат на БСП в Благоевградско. Двамата ронят партията още преди години с проекта АБВ на Георги Първанов и Румен Петков. След провала с АБВ днес продължават да дерибействат с ЛЕВИЦАТА.

Преди месец БСП обяви, че Костадин Паскалев вече не е социалист. Бившият депутат и министър на социалистическата партия се е самоизключил, съобщиха от пресцентъра на столетницата. Причината е, че се явил като кандидат за народен представител от листата на „ЛЕВИЦАТА“.

„Самоизключването“ му е констатирано от пленума на БСП с 97 гласа „за“ и 1 „въздържал се“, съобщи пресцентърът на партията. Заедно с Паскалев „самоизключени“ са още двама социалисти – друг бивш депутат от БСП – Васил Антонов, както и Иван Мандински – по същата причина.

Тримата са участвали в листите и в кампанията на „ЛЕВИЦАТА“ в изборите за 49-то Народно събрание, се уточнява в съобщението на „Позитано“ 20.
Съгласно устава на БСП, социалист, който се включва в листите и кампанията на друга партия, се самоизключва, обясняват от БСП.

Паскалев бе сред инициаторите за обединението на лявото пространство с участието на БСП. Той организира първо кръглата маса „Лява България“, след което участваше в сформирането на „ЛЕВИЦАТА“, редом с други бивши социалисти – Мая Манолова, Румен Петков, Татяна Дончева.

Паскалев беше и член на Националния съвет на БСП, а неведнъж е критикувал ръководството й за грешни действия и политика, но не се е отказвал от партийния билет. Той искаше оставка на Корнелия Нинова многократно. Именно Паскалев обяви в навечерието на конгреса, че на пленума ден по-рано е било поискано изключването на 20 социалисти.

Така Паскалев се влива в редиците на прогонените от ръководството социалисти, като последната голяма група изключени бяха 14 делегати на конгреса на БСП, сред които Петър Витанов, Валери Жаблянов и Светлана Шаренкова.

Часове след тяхното изключване Ангел Найденов сам хвърли партийния билет, в знак на протест и несъгласие с изгонването на социалистите на конгреса. Преди това отстранен от партията беше Кирил Добрев, а Калоян Паргов беше наказан със сваляне от всички ръководни постове.

По-рано пленумът на социалистите забрани занапред на членове на БСП да участват в служебни кабинети като министри и на други високи постове в изпълнителната власт, но не уточни дали ще има санкции за Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, ако отново оглавят министерства в следващ кабинет, назначен от Румен Радев. Думите на Корнелия Нинова бяха, че това не е обсъждано.

Централата на партията на „Позитано“ 20 червеният пленум препотвърди решението на Изпълнителното бюро и на парламентарната група да не подкрепят първия мандат за правителство на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, както и да участват в разговори за втори и трети мандат, при получена покана.

НС реши също членове на партията да не участват в евентуално ново служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене