Арест в Гоцеделчевско! Задържаха престъпник с 20-г. присъда в Испания

.

Полицаи от Главна дирекция национална полиция /ГДНП/ и ПУ на МВР в Гоце Делчев осъмнаха вчера сутринта в гърменското село Огняново, пред дома на известна местна фамилия.

С европейска заповед за арест, ченгетата задържаха 48 -годишния И.  Б., който се укривал в бащиния си дом в Огняново, избягал от 20- годишна присъда за изнасилване в Испания.

И. Б. е преведен в ареста, откъдето очаква дело за екстрадирането му в чуждата държава. Репортер на Struma. com научи, че мъжът е добре познат на съселяните си, въпреки, че от дълги години живее в Испания. Завършил е началното си образование в селото, после заминал да учи в Банско и след казармата се заминал за чужбина.

Не се е връщал над 20 години, оженил се в Испания и е баща на 2 деца. Преди около 2 години изненадващо за тези, които го познават се завърнал в Огняново без семейството си. Никой обаче не подозирал, че Илия е извършил тежко престъпление и е беглец от закона. Делото е продължило няколко години, а преди около месец е постановена и тежката присъда

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене