Кабинетът е готов: Изненадващ ход с шефовете на МВР и ГДБОП, а човек на ГЕРБ ще поеме…

Според лидерите на „Продължаваме промяната“ тези институции трябва да заработят в услуга и защита на обществения интерес

Кабинетът е готов, шеф на ГДБОП поема МВР, съобщава „Марица“. Вероятно е имената да бъдат изчистени днес и съставът обявен утре.

Останалите имена са вече познатите.

Възможна е само една промяна, знаково лице на ГЕРБ да поеме еврофондовете като вице без портфейл. Иначе за МВР се спряга Калин Стоянов –  началник на ГДБОП, назначен при Бойко Рашков.

Във вторник номинираната от ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел постави условия към ПП-ДБ за подновяване на разговорите – да преосмислят състава на кабинета и принципите си. От ПП настояха, че думи на участници във въпросното заседание на Националния съвет на партията са извадени от контекста, а после – манипулирани. Те отново настояха, че са загрижени за начина, по който работят спецслужбите и за поведението на хората, които ги оглавяват в момента.

Според лидерите на „Продължаваме промяната“ тези институции трябва да заработят в услуга и защита на обществения интерес, реда и националната сигурност. Ръководителите им пък трябва да се избират от редовно правителство, а не от служебно, зад което стои президентът.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене