ПП-ДБ: Налице е координирана атака на Радев, „Възраждане” и чужда логистика да осуетят втория мандат

В последните дни има атаки срещу парламентарната република, заяви Кирил Петков

“В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. „В момента, в който те излязат на трибуната, ще ги унищожим до крак, ще организираме преврат“ – това са думи на „Възраждане“. Нека да е ясно – България е парламентарна република, европейска и демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че тези аспекти на България ще останат независимо от предизвикателствата и ще работим, за да имаме работещо правителство”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков на брифинг в парламента.
 

БГНЕС

 

Когато „Възраждане“ говорят за външна намеса, сега говорят за предатели – точно хората, които са посочени от посланик Митрофанова. Но говорят със синхрон с президента, същият президент, който ни убеждава, че Русия ще спечели тази война, същият, който се противопостави на подкрепата за Украйна срещу агресора. Това заяви Явор Божанков от ПП-ДБ на брифинг в парламента, който прочете декларацията на парламентарната им група, след като поради нея се получиха искри и сблъсъци в пленарната зала.
 

БГНЕС

 

ИТН искат президентска република. Близкият кръг на Радев не крие своите намерения. В атаката срещу втората политическа сила се включиха службите, назначени от президента Радев, и прокуратурата, която от крайно време  е политически играч. Радев каза в прав текст, че не трябва да има редовно правителство, заяви още той.

„Координираната атака на Радев, „Възраждане“ и службите ни водят до едно – съставяне на кабинет с проевропейска ориентация, което да ни интегрира в Шенген и еврозоната. Най-добрият начин да парираме паравоенния режим на управление на служебен кабинет е да го сменим с редовен“, заяви още депутатът.

Плюене и дърпане на вратовръзки: Скандал и напрежение в парламента (СНИМКИ/ВИДЕО)

Манол Пейков от ПП-ДБ допълни, че „Възраждане“ говорят за омраза, разделение, за предателство. „Ние говорим за строителство, за приятелство, за градеж, за любов. Когато човек няма координатна система и не осъзнава случващото се, няма по-добър от този начин да определим е кой от правилната страна на историята. Това е лакмусът“, заяви още той.

Пейков посочи за сблъсъците в пленарната зала, че е отишъл да подкрепи своя колега Явор Божанков, тъй като е бил сам на парламентарната трибуна, а „Възраждане“ са го нападнали като глутница. И даде пример, че многократно е бил обиждан от депутати от „Възраждане“, а при напрежението днес е бил ритан по краката.

Костадинов за ПП: Ако тези предатели извършат държавен преврат, ние ще организираме контрапреврат

„Те задушават нашите думи и днес минаха всякакви граници. Днес казаха, че ще спират всеки път, когато Явор Божанков тръгне да говори от трибуната. Спомнете си Никола Петков. Прочетете „14 правила на фашизма“ на Умберто Еко и ще видите прилика с поведението на „Възраждане“.

Божанков повтори, че „Възраждане“ действат в синхрон с други сили и чужда логистика да се спре реализирането на втория мандат, включително с нахлуване в парламента.

https://www.vbox7.com/play:1b9ad349c7

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене