Благоевград светва празнично на 9 декември

96723-Elha-Blagoevgrad-2013-25

Благоевград ще светне празнично на 9 декември. Вече вървят приготовленията за коледната еуфория, като първи по традиция се украсяват дърветата пред общината. От началото на седмицата започна монтирането на коледните къщички в Благоевград, които ще отворят врати на 5 декември. Броени дни след това ще бъде и официалното запалване на коледните светлини в областния център на Пиринско.

„Благоевград тази година ще светне на 9 декември, с три дни по-късно от миналата година, тъй като преди това в зала 1 на НДК има голям 60-годишен юбилей на ансамбъл „Пирин”. Първо ще се проведе този юбилей и на 9 декември коледната елха в Благоевград ще светне”, заяви Христина Шопова, директор дирекция „Хуманитарни дейности”. 

За втора поредна година под елхата ще бъде поставена кутия за писмата на децата на Благоевград до дядо Коледа. Кметът Атанас Камбитов и тази година ще сбъдне коледното желание на едно дете.

 „Добрите традиции продължават с вечер на приказките, коледна работилница, като цяло сме подготвили много изненади”, увери Шопова. 

Предстои коледна украса да бъде поставена във всички квартали на областния център, както и по сградите на институциите в града. До началото на месец декември ще бъде поставена и коледната елха на площад „Георги Измирлиев“. Светлините на коледното дръвче тази година ще бъда запалени по- нов, атрактивен начин. Изненадите, обаче се пазят в пълна тайна.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене