Тома Биков изпреварващо: Очаквайте голямата новина за правителството днес или утре, но има…

Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли“, разкри той

Вероятно не сте видели нито един представител на ГЕРБ да участва тези сцени и няма и да видите, защото нашето мнение е, че последното нещо от което има нужда българския парламент, е подобни ексцесии. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред NOVA NEWS.

„Думата „парламент“ идва от говорене. Най-голямата сила е силата на аргументите, а не на физическото състояние на един народен представител и ако някой си мисли, че с подобни физически сблъсъци може да наложи своето виждане, той се лъже. Не това е определящо при парламентарната сила. Силата идва, когато можеш да убедиш останалите в правотата на твоята точка“, коментира още той.

Според него подобни сблъсъци раздалечават гледните точки. Това, което се случи днес няма никакъв положителен резултат за хората, които участваха.

„Мотивът е, че след този скандал следваше точка, която „Възраждане“ бяха предложили и когато Желязков направи своето предложение, добави, че в крайна сметка, ако НС може да го опровергае, че работата може да продължи нормално, той може да ги изслуша, но това не се случи. Ако в следващите два часа беше продължил този стил, по-добре да не работи“, обясни Биков.

„Проблемът е, че влизаме в ситуация, в която парламентът може да се окаже излишен и силите, които се опитват да го представят по този начин, намират силни аргументи, когато им се дават подобни поводи. Нито една от партиите няма полза да се окаже излишна и извън политическия живот. Ако няма парламент, няма и партии“, допълни депутатът.

Биков заяви, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават да водят разговори за съвместно правителство.

„Не бих говорил за условия, компромиси и т.н. Моето мнение е, че ако имаме формат на непартийно правителство е добре всички негови членове да бъдат непартийни, а ако имаме формат на коалиционно правителство – то е добре да бъдат доминиращи хора от партиите. Ние сме „за“ това да има непартийно правителство към този моменти парламентът да поеме инициативата за управление, а изпълнителната власт да управлява.

Моето мнение е, че г-н Василев би сбъркал в личен план, ако стане министър, защото ще се превърне в двигателна сила за атаки от всички страни. 

Очаквайте голямата новина днес или утре. Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли“, разкри той.

Биков заяви, че не желае да коментира Бакалова и представителите на нейния контингент.

„Не съм светски хроникьор. Има достатъчно хора, които се занимават със светските клюки. „Барселонагейт“ показва как прокуратурата държи едни дела на трупчета. Това дело трябваше да е приключено или с обвинителен акт, или с опровержение. Прокуратурата държи Бакалова с дела по същите теми. Тя е съпруга на приближен до г-н Божков. Г-жа Мира Иванова се интересува достатъчно, за да се интересувам и аз. Вие ми цитирате как тя е коментирала бъдещето на държавата и политическите процеси в нея“, каза той.

„Аз разглеждам този въпрос като симптоматичен за работата на главния прокурор и посочва къде са слабостите на върховната прокуратура“

Той попита водещата помни ли от кога е от това дело.

„Държано е, за да се вика Борисов отново и отново. Да го питат има ли къща в Барселона, а той да каже, че няма. Да се извика Ивайла Бакалова, после да бъде прибрано отново. След време пак да се извади. Това не е прокурорска работа. Ще видим ли доказателства? Докато не дойдат доказателства в писмен вид, всичко събрано до момента, аз няма да гласувам „за“ падането на какъвто и да е било имунитет, до падането на Гешев като главен прокурор. Имаме един човек, който се упражнява в някаква политическа игра и няма да подкрепя нищо, което иска. Не ме интересува какво говори Иван Гешев, Бакалова и този контингент“, посочи още Биков.

„Няма да търпя да идва в парламента и да ме нарича политически боклук на собствения ми терен. Той ще бъде свален със съдебна реформа. Аз, за разлика от Гешев, съм избран от българския народ. На този терен нито един назначен от 20 души не ни нарича „политически боклук“ и „мафия“. Съдебната реформа не трябва да се върти около една фигура и една личност“, заключи депутатът от ГЕРБ.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене