Бой в парламента: Божанков нарече депутати от Възраждане „меки китки“ и стана страшно

овориха за национални предатели, но по логиката националите предатели са точно те, каза народният представител от ПП

Пореден голям скандал разтресе парламента. Явор Божанков от ПП излезе на трибуната за изчитане на декларация, която идва след апела на „Възраждане“ ПП да върнат мандата празен на Радев. 

„Грозното заяждане е само върха на айсберга, защото една крайна, популистка и проруска партия иска да ни закара на избори. Те и след изборите ще бъдат токсичен отпадък в политическия смисъл. Никой не преговаря с тях, поздравяваме ГЕРБ и колегите от нашата група. Защо да приемем техния призив и този на Радев за връщане на мандата, защо искат да ни закарат на предсрочни избори? Защото интересът е да имаме правителство, а чуждият интерес е да нямаме“, каза Божанков.

 

Председателят на НС прекъсна депутатът, за да въдвори мир в залата.

„Уважаеми колеги от „Възраждане“. На ваша декларация залата слушаше внимателно. Аз имам поглед от тук и наблюдавах, че залата слушаше какво говорите. Моля ви, групата на „Възраждане“ да изслуша декларацията, колкото и да не е съгласна със заявеното в нея“, каза той.

„Благодаря. Българският национален интерес е Путин да бъде спрян, за да не дойде войната при нас. Не подценявайте ролята на България. Чуждият интерес е да дойде. Кой има интерес да плащаме 1 милиард годишно в превалутиране, какво се случи когато Хърватия прие еврото – инфлацията намалява. България гарантира своята сигурност с членство в най-сигурния съюз в света. Говориха за ваксини – излязоха ваксинирани. Говориха за меки китки, а Цончо и Костадинов най-много ни съмняват. Говориха за национални предатели, но по логиката националите предатели са точно те“, заключи Божанков.

В този момент десетки депутати от „Възраждане“ скочиха на трибуната до Божанков и започнаха да си налитат на бой.

Депутатът от ПП Манол Пейков изигра ролята на бодигард на Божанков, но сблъсъците не спираха. Парламентарната група на ПП трябваше да се включи, за да направи всичко възможно да разтърве депутатите. Стигна се до блъскане, крещене и грозни ругатни.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене