Касапинът от Разлог Ангел Жабата остава в ареста

Окръжен съд Благоевград остави в ареста разложанина Ангел Минков – Жабата, който е обвинен за убийството на своя съгражданин Румен Сотиров и в опит за убийство на брат му Валентин.  Вчера той бе окован в белезници и доведен в съда, където му се гледа мярка за неотклонение. След престъплението Жабата е избягал с лек автомобил Фолксваген пасат, в който полицаите при претърсване открили нож, като най-вероятно е оръжието, с което е извършено убийството.  Въпреки, че адвоката на обвиняемия заяви, че е действал при неизбежна отбрана, и сълзите на Ангел Минков не можаха да повлияят на безкомпромисното решение на съдия Илиана Стоилова, която му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Припомняме, че Ангел Минков – Жабата нападна с нож двама братя и уби единия от тях в Ромската махала на Разлог. Другият е в болницата в града. Кървавата драма се разиграва към 22:55 часа в понеделник в квартал „Изток“. Преди касапската атака тримата мъже заедно яли, пили и се веселили. Малко след това между солидно почерпените с алкохол възникнал скандал.

Бой

41-годишният Ангел Жабата се сбил с 47-годишния Румен Сотиров и с 36-годишния му брат Валентин Сотиров. В неравната битка Ангел извадил нож и нанесъл прободни рани в шията и на единия, и на другия брат. Сигнал за кървавата разправа е подаден на телефон 112.

Полицаите установили физическата саморазправа между тримата съкварталци. По-възрастният от братята е издъхнал на място, а по-младият е откаран с линейка и настанен за лечение в болницата в Разлог.

Тялото на загиналия е транспортирано за аутопсия от съдебен лекар в МБАЛ-Благоевград. Полицията в Разлог работи по случая, уведомена е и прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Криене

След клането Жабата потърсил помощ от трима свои авери, които са от разложкото село Баня и Банско. Бързо обаче полицаите го открили и закопчали при свои роднини в Ракитово обл. Пазарджик. При ареста си Ангел Жабата не е оказал съпротива.

Блокада

Районът на престъплението и целият ромски квартал останаха и вчера отцепени от полиция и жандармерия, за да не се стигне до саморазправа между родовете на извършителя на престъплението и на жертвите му. Извършени са десетки разпити и огледи.

Според жители на ромската махала между братята и техния убиец не е имало вражда, не са се карали, не са се били. Най-вероятно разпрата е в резултат на изпития алкохол, а не на стара вражда.

Ангел Жабата ще остане зад решетките. Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение спрямо него – „задържане под стража“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене