Очаква ни „сладка“ Ягодова луна – ето какво ще ни донесе тя

Ако напоследък усещате мислите и емоциите си по-разбъракни от обикновено, то можете да сте сигурни, че това е остатъчен ефект от края на ретроградния Меркурий и от факта, че Слънцето преминава през знака на бъбривите и любопитни Близнаци. По-стабилната и балансирана енергия на сезона на Телеца е зад гърба ни и това означава, че може да очаквате прилив на нови мисли, идеи и информация. Буквално ще се чувствате заляти!

Но такъв е сезонът на Близнаците – динамичен и изпълнен с въпроси. С пълна сила наближава и магичното юнско пълнолуние, което ще ни даде важни отговори на важни въпроси и ще разшири хоризонтите ни с нова гледна точка.

Освен просветляващо, юнското пълнолуние ще ни даде едно ново усещане за свобода. А ако се чудите как се нарича пълнолунието през юни, веднага ви казваме, че неговото сладко име е „Ягодова луна“!

Какво е Ягодова луна?

Пълнолунието през юни се нарича „Ягодова луна“, но не защото е розово на цвят (за жалост), а защото юни е най-плодородният месец, в който се берат най-много ягоди и именно през юни е пикът на техния сезон.

В някои части на света това явление е наричано още „розова луна“, „луната на дългите нощи“, „гореща луна“, както и „медена луна“, тъй като съвпада с предпочитания за провеждане на сватби месец юни.

 

луна

Снимка: iStock

 

Какво да очакваме от Ягодовата луна?

На 3 юни Ягодовата луна ще освети небето и ще бъде в знака Стрелец. Това ще постави значителен акцент върху желанието на всеки за истина, мъдрост и просветление, особено в дома, управляван от Стрелеца във вашата рождена карта. Сега е моментът да прегърнете онези неща и идеи, които ви освобождават, вместо да ви държат ограничени или в застой, без значение колко нереалистични може да изглеждат. Ако сте се чувствали ограничени от сегашния си начин на мислене или идеи, това пълнолуние се стреми да възроди вярата, която имате в себе си и в света, така че не забравяйте да си позволите да мечтаете!

Тъй като Стрелецът е променлив огнен знак, сега също е благоприятно време за спонтанност и поемане на рискове. Ако сте отлагали скока, това пълнолуние е подходящ момент да се доверите на способностите си и да рискувате. Понякога събирането на смелост е половината битка и може дори да осъзнаете, че съмнението или страхът, които сте изпитвали, са били изцяло в главата ви. Сега небето е границата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене