Омбудсманът се кандидатира за съдия в Страсбург

Снимка БГНЕС

Кандидатите са общо 13

Омбудсманът Диана Ковачева е сред 13-те кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Това е третият опит на правосъдното министерство да избере наш представител там, съобщава сайтът „Лекс“.

Новите участници в процедурата освен Ковачева са съдията от Софийския градски съд Галя Вълкова, преподавателят в Университета на Страсбург Иван Боев и Екатерина Георгиева, чиято кариера на юрист е минала през много европейски институции.

Деветимата участници в предишната процедура също са се кандидатирали отново. Те са съдията от Върховния административен съд Искра Александрова, правозащитничката от Пловдив Милена Кадиева, председателят на Административен съд София-област Мария Попова, доц. Катерина Йочева, съдията от Административен съд София-град Красимира Милачкова, бившият директор на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов, който сега ръководи Европейското училище по принудително изпълнение към Камарата на частните съдебни изпълнители, адвокатът и правозащитник от Перник Пламен Борисов, Виктор Соловейчик, който е ръководител на секретариата на една от секциите в самия ЕСПЧ, и Татяна Бъчварова, която работи в службата на прокурора в Международния наказателен съд в Хага.

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене