Карадайъ: Свидетели сме на тотален разпад на държавата

За него е задължително да има правителство

Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Всяка една от трите власти – законодателна, изпълнителна, съдебна, има своите проблеми, и то не от днес. И в един момент в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите и различните власти.

Тук в тази ситуация от политическа гледна точка и целесъобразност може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи. В момент на война между институциите кой, как и по какъв начин, до каква степен може да оцени правотата на различни институции и органи? И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация как изглежда войната между различните власти?

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на НС, предаде БГНЕС.

Формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата. Да има правителство е задължително! От кого? – от Рамбовци? Които пак чрез вас, медиите, разбрахме, че почерпени взимат решение за саморазправа с опозицията, от Рамбовци, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и държавата, не търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и заличат своите опоненти. От Рамбовци, които не се интересуват от институциите и органите на държавата, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно политически инструмент, и вие се правите, че за вас нищо не се случва и тези хора трябва да ги овластите? Не мисля, че такъв тип хора трябва да бъдат овластени, коментира още Карадайъ.

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене