Борисов заяви категорично дали ще си даде имунитета и проговори за скандалните записи и „Барселонагейт“

„Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам. Трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента“, това отсече в кулоарите на Народното събрание (НС) лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация. Защо вчера? Ми, за да няма правителство.

Защо вчера поискаха моя имунитет? Защо вчера, а не преди един месец? Целта е да няма правителство – ясно и точно!“, категоричен бе Борисов.

„Преди време казах, че трябва да има редовно правителство с парламентарно мнозинство – за да има нормална парламентарна република.

Днес пак ще се видим с „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), защото хаосът в държавата вече е тотален.

Съдената реформа си има цена, от 2009 година съдебна реформа няма, ние приехме реформата и се раздвижиха.

Трябва да сте слепи, за да не го видите“, каза още Борисов.

„Започнаха веднага атаките по ПП, неслучайно изтече записът. А да не говорим, че когато някой и даде имунитета веднага му дадоха охрана“ – допълни лидерът на ГЕРБ, визирайки отцепилият се от ПП Радостин Василев.

„Аз за ДПС не мога да говоря, защото не съм разговарял с тях. До преди седмица те казаха, че трябва да има правителство на всяка цена. Разбира се, че те трябва да бъдат въвлечени, за да има конституционно мнозинство.

Защо да се явяваме на избори? Какво ще се случи след това? Какво ще се промени?“, попита Борисов и допълни: „Хаосът е държавата е толкова голям“.

Той говори и за „Барселонагейт“: „Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Барселона.

Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия и не сме разговаряли за каквото и да било“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене