Който не е видял Родопите, не е видял България

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Rodopi.travel дава подробна информация за забележителностите

Новата онлайн платформа Rodopi.travel представя подробна информация за забележителностите в Родопите, като опитва да събере в един портал всички пещери, екопътеки и забележителности. Липсата на подобен единен интернет портал е подтикнала създателите на сайта, разказа Фатме Молаахмед, основател на платформата Rodopi.travel, в ефира на предаването „В развитие“ с водеща Вероника Денизова.

„В началото решихме да го направим само за Сърница… Направи ни впечатление, че няма събрани такива обширни статии дори за околните туристически курорти като Велинград или Доспат. Търсейки, идеята се разрасна да бъдат включени целите Родопи.“

Освен забележителностите, порталът се разширява постепенно с различните туристически дейности в различните курорти. Подробните над 200 статии са събирани от налични справочници, интернет публикации, като целта им е освен да привличат вниманието на туристите, да дават и наистина полезна информация.

„Готвим нова версия на сайта с нови секции, снимков материал и подобрена версия на търсачката, така че по време на четене да може да се видят места за настаняване и препратки към други статии.“

Туристическият бизнес може да се включи като изпрати информация за услугите, които предлага, а потребителите може да изпращат снимки, така че да се получи една взаимнополезна общност, каза Молаахмед.

Идеята е от статия за определен курорт потребителите да могат да намират други близки дестинации или дейности, които биха ги заинтересували, каза тя.

„За всеки регион е описано какво може да е интересно, освен престоят в хотела. Или когато отново се връщаш, да посетиш и още нещо.“, разказа гостът.

Много популярни сред потребителите са установените курорти като Велинград, архитектурни резервати като Ковачевица и Сатовча, екопътеки и язовири, каза Молаахмед. Все повече млади хора и с малки деца посещават региона, като има и засилен интерес от чужденци. Освен традиционните руснаци, украинци, германци и англичани, има посетители и от нетрадиционни дестинации като Китай и Индонезия. Засилва се и туристопотокът от Северна Македония и Гърция, добави тя.

Родопите привличат и с кулинарните си традиции, но този сегмент може да бъде застъпен още по-добре в туристическото преживяване.

Целият разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

По публикацията работи: Анисия Иванова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2023/05/31/koito-ne-e-vidial-rodopite-ne-e-vidial-bylgariia.571405

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене