Председателят на ОБС – Якоруда – безкомпромисен!

Съветничка загуби мястото си в ОбС пет месеца преди местните избори. Причината е неучастието на Красимира Калайджиева в повече от три заседания, без обяснени причини. Решението взеха с мнозинство членовете на Общинската избирателна комисия в Якоруда. Искането бе отправено от председателя на ОбС-Якоруда Вайдин Мисанков.

Пред ОИК бе приложен и протокол от сесиите на ОбС. Председателят Вайдин Мисанков твърди, че не е уведомен устно или писмено за отсъствията на Красимира Калайджиева. В началото на месеца на Красимира Калайджиева бе дадена възможност да направи писмено възражение пред комисията, относно сигнала. Не я намерили на адреса, на който живее. Нейни роднини казали, че е на работа в Германия от шест месеца.

На основание чл. 30, ал. 4, т. 5 от ЗМСМА са прекратени пълномощията на общинския съветник Красимира Шибилова Калайджиева от ДПС. Анулира се издаденото удостоверение за съветник. Решението, подписано от председателя на ОИК Петранка Кундева и от заместника й Димитър Бучков, може да се обжалва пред Административен съд-Благоевград=

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене