Топло, но дъждовно време

На много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки. Почти без валеж ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°.

През нощта срещу сряда явленията ще затихнат, а облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места около и след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8°.

През последния ден на май и в първия на юни ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ, главно над планинските райони в Западна България, през първия ден и над Североизточна, ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Остава и с повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, в четвъртък – с градус-два по-високи. В сряда ще духа до умерен, през следващите дни – слаб, източен вятър, който в нощните часове ще стихва.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене