Няколко пострадали след ендуро състезанието в Корница!

Петима мотористи пострадаха в екстремното национално състезание „HARD ENDURO KORNITSA KNOCKOUT“, което се проведе през уикенда в с. Корница, община Гоце Делчев. Във втория кръг от републиканския шампионат BG X-Enduro участваха 232-ма състезатели, които преминаха през високопланинско трасе от 65 км в двете посоки.

В първия ден в събота състезателите бяха затруднени от проливния дъжд, изсипал се по средата на траковете. Четирима от тях са получили травми и са потърсили помощ от дежурния медицински екип на Спешен център, който е бил на място.

Моторист със счупен крак и мотористка с фрактура на ръката са транспортирани по спешност до МБАЛ – Гоце Делчев за изследвания на рентген. На преглед е изпратен състезател заради травма на окото, която получил от клон на дърво, след като свалил шлема си. Друг моторист с разтежение на мускул на бедрото е получил обезболяващи медикаменти на място.

Във втория състезателен ден в неделя на място е бил дежурен екип с две линейки, ръководен от шефа на ФСМП – Гоце Делчев д-р Божиков. Спешните медици вчера са имали по-малко работа – един случай на пострадал моторист, който си е счупил ръката и е транспортиран до болницата в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене