Баба Македонка чества 100-г. юбилей, подариха й икона на свети Георги

Македонка Велева Маркова чества вчера своя вековен юбилей в дома си в петричкото село Коларово. Много нейни съселяни поздравиха възрастната жена, която е дала живот на три деца, а днес се радва още на четирима внуци и петима правнуци.

Баба Македонка е съхранила своя дух през всичките тези години. Тя посрещна за юбилея своето голямо семейство и много гости. Заместник-кметът на община Петрич по „Хуманитарни дейности“ Нина Попова уважи личния житейски празник на столетницата и й връчи плакет и значка на Община Петрич, както и икона на свети Георги – закрилник на Петрич, и два ваучера.

Македонка Маркова получи и плакет на село Коларово от кмета на селото Величка Спасова. За 100-годишния юбилей беше поздравена лично и от ръководството на Народно читалище  „Яне Сандански – 1952“ в селото. В продължение на седмица жители и гости на село Коларово можеха да отправят своите пожелания към столетницата в юбилейна книга, идея на кмета на селото Величка Спасова. Тази книга остава един мил спомен и за цялото семейство на столетницата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене