Любопитна оферта! Фермер-бивш футболист, обяви награда две мъжки телета срещу информация кой е откраднал 2 женски от фермата му

_thumb

Награда две мъжки телета или паричната им равностойност дава фермерът и собственик на мандра „Ормани“ от петричкото село Кавракирово и бивш футболист Георги Петров, който му даде точна информация за кражбата на двете телета от фермата му на 4 май тази година Петров започва собствено разследване, тъй като полицейското издирване е „замръзнало“.

Това обявил той лично на среща с потърпевши от мно­жеството кражби на животни, които бяха извършени тази година в различни петрички села.

Г. Петров е шампион на България с „Локомотив“ /Пловдив/ през 2004 година, когато собственик на отбора бе босът на ВИС-2 Георги Ил­иев. Играл е и в „Ботев“ /Плов­див/, „Левски“ /София/, „Вел­бъжд“ /Кюстендил/ и „Беласи­ца“ /Петрич/. От няколко го­дини отглежда породисти крави във ферма край село Кавракирово, в мандрата си произвежда кисело мляко и айрян.

На 14 май тази година крадци прерязаха оградната мрежа на фермата му и от­мъкнаха две женски телета. Половин година след кражба­та полицията не може да из­дири и залови крадците. Са­мият Петров отдавна не е ви­кан в полицията, за да бъде уведомен как върви издирва­нето на телетата и крадците.

„Вдъхновени“ от идилията в полицейските редици, пре­ди около месец крадци атаку­ваха овцефермата на живот­новъд от Михнево, разполо­жена на метри от кравефер­мата на Петров, и отмъкнаха девет агнета. Собственикът им не се е оплакал в полиция­та, тъй като не вярвал, че ще има полза от това. Всичко то­ва подтикнало Петров, който има добри познанства с „яки момчета“, сам да предприеме разследване.

Вчера той потвърди за „Струма“: Ще помоля свои приятели да потърсят телета­та. За мен това е принципен въпрос, защото става дума за лентяи, които крадат от хор­ския труд, знаейки, че няма кой да ги издири. Аз съм зает по цял ден с животните и не мога да отделя време да си

търся сам откраднатата сто­ка. Затова давам награда две мъжки телета или паричната им равностойност на този, който ми съобщи точна ин­формация, която да ме дове­де до телетата, или до поне един от крадците. Вярвам, че ще си намеря телетата, зак­лючи Петров.

Тази пролет за много сто­пани от петричките села за­почна с кражби на животни от кошарите им. Около 20 ап­рил крадци отмъкнаха 9 агне­та от кошарата на възрастен животновъд от Кърналово. На 1 май през нощта апаши за­дигнаха 19 агнета и 6 овце от кошарата на животновъд от село Дреново. Изчезна юни­ца от стадото на кравар от съ­седното село Яково. Задигна­ха овен от кошара в Михнево. Изчезнаха и 10 агнета от кошара в Кавракирово. През лятото нещата се по успокоиха. Но в началото на есента крадци атакуваха комшия на Георги Петров и откраднаха 9 агнета.

При повечето от тези слу­чаи се краде голям брой жи­вотни. Това показва, че в ра­йона „работи“ банда, която краде по поръчка и разпола­га със собствен транспорт. След всичките тези масови кражби няма нито един зало­вен крадец.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене